Algemene bezoeken

Hierbij info over onze algemene bezoeken

In Zarnesti hebben we verder contact met de plaatselijke pentagosta gemeente van ds. Babuta Sabin waar veel kleding verdeeld word in de gemeente en arme familie’s bezocht worden en deze familie’s vaak een extra voedselpakket ontvangen.


Zigeunerwijk Sugina

Zo hebben we al vele jaren contact met een zigeunerwijk in Zarnesti [Sugina] waar we de meeste keren als we daar zijn zo’n 40 voedselpakketten uitdelen aan de gezinnen die we ook per toerbeurt proberen te bezoeken en ook daar kijken of we deze mensen wat kunnen helpen en begeleiden!

Zo kunnen we werkelijk de Heere God danken dat er na zoveel jaren nu een kerkje gebouwd kon worden in deze zigeunerwijk en er nu een bloeiende gemeente
is ontstaan! (HALLELUJA!!!)

 

Andrea
Verder hebben we een heel goed contact met Andrea uit Poiana Marului, die daar in de bergen woont en op 17 jarige leeftijd uit de appelboom is gevallen en nu van onderen helemaal verlamd is. Zij kan daar heel moeilijk weg omdat er alleen een pad steil naar boven is waar je niet met de auto kunt komen. We doen vanzelfsprekend ons best om haar elke keer te bezoeken. Het is voor ons al een heel geklauter om er te komen.
Het is voor haar al een verademing als er bezoek komt.
Ook haar hebben we met verschillende hulpmiddelen kunnen helpen o.a met een tractie voertuig op rupsbanden om haar naar boven en naar beneden te vervoeren.
Ze is erg creatief en maakt van stof en breiwol vele dingen die ze vervolgens graag wil verkopen.

Bezoeken bij verschilende gezinnen vanuit de kerk van Zarnesti
– In Codlea bezoeken en ondersteunen we  Otilia met haar 2 kinderen die zelf opgegroeid is in een kindertehuis!

– Ook is er in Codlea een opvanghuis voor vrouwen met baby’s en kleine kinderen die gevlucht zijn uit vaak verschrikkelijke situaties en sinds ongeveer twee jaar dat we daar ook helpen met het nodige. We hebben er al o.a heel wat babyvoeding en melkpoeder en kleding kunnen geven.

Ticusu Now
Als laatste in de rij hebben we Ticusu Now, zo’n 75 km boven Zarnesti ( ook ergens in the middle of nowhere). Wat begonnen is als evangelisatie project samen met de gemeente van Sabin en waar we op een gegeven moment hebben kunnen zorgen dat er een evangelisatiepost is gekomen, door er een huis te kopen wat aan de ene kant dienst doet als pastorie en aan de andere kant een kerk is, eerst met Julian en op dit moment woont en werkt Mihaj en zijn vrouw Elena er en worden er ’s zondags kerkdiensten gehouden.
In het begin leek het er op dat Mihaj zelfvoorzienend zou zijn door erbij te boeren, maar dat lukt nog niet erg om daarvan te leven en is het nu nog steeds noodzakelijk dat ze ondersteund worden.

Oradea e.o.
Dan hebben we 500 km. terug, vlak aan de grens met Hongarije, boven Oradea enkele dorpen; Parhida en Satu Now waar we contacten hebben met de hongaars gereformeerde kerken aldaar en met de burgemeester (‘burgervader’ daar genoemd) van Tamaseu waar Parhida en Satu Now onder vallen. Ook daar helpen we met hulptransporten en hopen door de bezoeken doelgerichter te kunnen helpen waar het nodig is! Ook daar is een gedeelte waar alleen zigeuners wonen en ook daar proberen we bezoeken te doen om een relatie met hen op te bouwen.
Ook is er een internaat in Tamaseu waar we ons best doen om op de juiste manier te helpen. Van daar uit hebben we nog contact met een ds. echtpaar in Alest, aan de andere kant van Oradea zo’n 40km richting Cluj Napoca waar zij een kindertehuis runt en hij de dominee is van de plaatselijke Hongaars hervormde gemeente.