Reisverslag 2015

Korte impressie van onze reis

Op 12 januari jl. zijn wij, Willem den Hertog, Lida den Hertog, Henk & Gerdine Schreurs en
Kees & Marja den Hertog, met veel enthousiasme naar Roemenië vertrokken. Tijdens de 28 uur durende reis is gelukkig alles goed gegaan.

We hebben daar de familie Tecar (Mariana onze tolk) weer ontmoet en hebben met elkaar een planning gemaakt van wat we deze 10 dagen wilden gaan doen.

Aangezien de stichting al jaren lang in Zarnesti komt, zijn er een aantal vaste instellingen die bij elke reis worden bezocht. Dit zijn:

  • het zigeunerkamp Sugina;
  • het psychiatrische ziekenhuis;
  • het ziekenhuis in Zarnesti;
  • de stichting Rafael, gehandicaptenzorg;
  • het zigeunerkamp in Crizbav;
  • en diverse bezoekjes bij mensen thuis.

Tijdens deze reis zijn we ook bij een opvangtehuis geweest voor zwangere, door man verlate vrouwen en op een basisschool in Crizbav. Hier willen we kort wat meer over vertellen.

Op dezelfde dag dat we het zigeunerkamp in Crizbav zouden gaan bezoeken, hebben we dus ook een bezoek gebracht aan de basisschool in Crizbav, waar voornamelijk alleen zigeunerkinderen op zitten. We hebben daar elk kind een stuk fruit gegeven en met onze knutselpakket actie konden we daar alle kinderen blij maken met een gevulde knutseletui. We hebben namelijk 300 knutselsets vanuit Nederland mee kunnen nemen!

Dank aan iedereen die ons gesponsord heeft. Ook hebben we leesplankjes (zie foto) als nuttig lesmateriaal kunnen uitdelen.

Wederom heeft de stichting weer veel breigoed (kinderkleding/dekens), speelgoed, winterkleding en zelfs 3 mooie kinderfietsjes gekregen. Op onze oproep om oude sieraden in te leveren, is goed gehoor gegeven; we hebben zo’n 250 setjes kunnen maken. Deze setjes hebben we niet alleen in de ziekenhuizen uitgedeeld, maar ook in het opvangtehuis voor zwangere vrouwen, waar op dat moment 7 vrouwen met kinderen verbleven. Bizar om de situatie daar zo te zien, aangezien de kinderen vaak de dupe zijn. Met de vele knuffels konden we weer een lach op hun gezicht toveren. Mooi om te zien hoe dankbaar ze hiermee waren en hoe bruikbaar en nuttig tweedehands kleding dus maar weer blijkt te zijn.

Ons doel voor deze reis hebben we hiermee dus zeker behaald. We hebben een hoop mensen in Roemenië voorzien van voedselpakketten, krentenbroden, zorg en liefde gegeven, daar waar het juist zo hard nodig is. Het is een groot verschil met hoe we hier in Nederland leven. Dagelijks kwamen we de paardenkarren tegen.. leven grote gezinnen met veel kinderen in kleine krakkemikkige huisjes. We hebben gezien dat er veel problemen in gezinnen zijn op financieel gebied vanwege werkloosheid. Laten we juist daarom bidden voor deze mensen, om uit deze put te komen.

Het geeft je als mens veel voldoening om er voor de medemens te zijn en om zo je liefde uit te stralen… Gods liefde!

Dankbaar zijn we voor alles wat we hebben kunnen doen en we mochten tijdens deze reis zeker Gods leiding ervaren.

Kortom, gebed, kleding en sponsoring blijft altijd nodig!

Wilt u nog meer foto’s van onze reis zien? Zie foto impressie

Bedrijven die ons gesponsord hebben, nogmaals hartelijk bedankt!