Reisverslag 2019

We zijn 8 januari vertrokken en hebben overnacht in Hongarije. De volgende dag in de avond aangekomen in Zarnesti. Voorspoedige reis gehad. Hier sneeuw en koud rond -10 Gr. Na een heerlijke nachtrust donderdag opgestaan en auto uitgepakt. Boodschappen gedaan en pakketten gemaakt. Bezoek gebracht aan Sabin daarna met ouderling Costel arme weduwen bezocht van de kerken pakketten gebracht. Waren moeilijke bezoeken maar wel waardevol.

Vandaag 11 januari zijn we verder gegaan met pakketten brengen naar arme weduwen. Wat ons op viel ondanks hun zorgen ze spraken overal met veel liefde over De Heere hoe hij hun tot dusver geholpen heeft. Heel mooi om te horen. 12 januari hebben we 50 tasjes gemaakt voor het zigeunerkerkje in Sugina die we morgen na de dienst gaan uitdelen. Ook vanmiddag nog een bezoek gebracht bij Danny en Rianne Kommer van stichting Obed in Ghimbav. We hebben erwtensoep gegeven die we zelf gemaakt hebben en krentenbroden en nog meer. We hebben het mooie bedrag geschonken van 5.000,00 roemeense lei (€1050,00) tbv de nu 2 gehandicapte kinderen en voor straks de andere kinderen voor bereiding in het huis. Huis is al veel aangedaan na ons bezoek in april.

13 januari s’morgens in de kerk bij Sugina geweest. Ong. 40 kleine tasjes uitgedeeld. Was niet druk ook heel weinig kinderen 2 paar schoenen weg gegeven en een paar mutsen. S’avonds bij Sabin in de kerk geweest was hele mooie Engelse dienst was heel druk na afloop iedere familie een krentenbrood meegegeven. Dan 14 januari Kees is op pad gegaan met de tolk er was een aanvraag voor sokken voor de ziekenhuizen. Gevonden in Brasov. Weer boodschappen gehaald en tassen gemaakt daarna nog arme weduwen gehandicapte bezocht. Om 16.00 uur naar het ziekenhuis in Zarnesti daar fruit en krentenbrood uitgedeeld. Ook schoonmaakmiddelen gebracht. Direktrise was heel dankbaar. 15 januari weer boodschappen gehaald en pakketten gemaakt voor woensdag. Naar Rafaël gegaan en fruit en brood gegeven en een bijdrage. Dit is een opvanghuis voor gehandicapten als dagopvang. Heel dankbaar werk wat geleid wordt door Emma.

Hierbij  de laatste dag van onze reis. Vandaag hebben we nog 5 bezoeken bij arme weduwen gedaan. Vanmiddag naar Mina Mai het psychiatrische ziekenhuis geweest. We waren er na een afspraak om 15.30 uur. We moesten weer terugkomen en om 17.00 uur terugkomen. De mensen moesten eerst eten en daarna konden we uitdelen. We mogen helaas niet meer op de kamers komen om mensen te bezoeken. Wel heel jammer. We hebben daar krentenbrood uitgedeeld en bananen en mandarijnen. De mandarijnen moesten allemaal afgepeld worden. Was wel goed om daar te zijn maar het wordt steeds moeilijker om daar binnen te komen helaas. Daarna nog afscheid genomen bij Sabin en de ouders van Marian en bij Marian. Toen was het 19.30 uur. Thuis gekomen hebben we de auto ingepakt en eten gekookt. Op tijd naar bed en smorgens rond 6.00 uur vertrokken. Al met al was het weer een bijzondere reis waar we weer veel hebben mogen betekenen voor onze naaste in Roemenie. Gr. Kees en Marja den Hertog.