Reisverslag 2022

Reisverslag april 2022
Dag allemaal,
We nemen jullie graag mee in onze reisavonturen.
Op 19 april zijn we smorgens om 7.30 uur vanuit Ederveen vertrokken om weer een reis te maken naar Roemenië
.
Heel fijn dat we na 2,5 jaar eindelijk weer naar Roemenië konden gaan om ook daadwerkelijk daar aan de slag te kunnen.
Savonds rond 19.30 uur zijn we aangekomen in Hongarije en hebben we overnacht.
De volgende dag weer vroeg vertrokken en na een voorspoedige reis om 19.00 uur aangekomen in Zarnesti.
Donderdags hebben we boodschappen gedaan voor 50 pakketten en ook al een aantal pakketten klaargemaakt, altijd weer veel werk, maar wel heel fijn om mensen hiermee blij te kunnen maken.
We hadden ook een scootmobiel meegenomen voor een jongen
(Cosmin) van 30 jaar met een dwarslaesie.
Die hebben we vrijdags gebracht.
Hij was 4 jaar niet buiten de poort geweest hij schaamde zich. Hij wist niet of hij hem zou gaan gebruiken. Hij mocht er een week over denken. We hebben veel voor hem gebeden.
Helaas na een week hebben we de mobiel weer opgehaald. Hij zag het niet zitten.
Zaterdag zijn we naar Andrea geweest. Ze is verlamd en zit ook in een rolstoel.
Ze woont nu in Vulcan, niet meer boven op de berg in Poiana Marilui. Ze maakt het goed en was zo blij ons weer te zien na lange tijd.
We hebben ook weer van alles gekocht voor de psychiatrische ziekenhuizen fruit, koek, drinken en ontsmettingsmiddelen.
Ook hebben we een grote zak met nieuwe sokken gegeven van mensen uit Utrecht. Helaas mochten we de patiënten niet bezoeken. Wel hebben we de directrice gesproken. Wat is het toch een verschil met Nederland wat betreft de zorg.
Ook hebben we weer veel arme weduwen bezocht die onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven.
Zondag naar de kerk geweest in Zarnesti en met een aantal vrienden gegeten. Ook hebben we Chrisbav (een heel groot zigeunerkamp)bezocht. Zelfs daar was een zigeunerkerkje. Heel fijn om daar gehandicapten te bezoeken en pakketten te brengen en incontinentiemateriaal te geven.
Ook hebben we een bezoek gebracht aan Ticouso. Dat is ong. 1,5uur rijden. De dominee Aurel van Codlea was er ook bij.
Samen de evangelist Mihai bezocht.
Zijn vrouw is vorig jaar overleden 65 jaar.
Hij woont nu helemaal alleen in de middle of nowhere. Hij had het moeilijk, maar kon met liefde over Zijn Heere spreken. We hebben met en voor hem gebeden.
Ook hebben we daar voedselpakketten uitgedeeld en heel veel breigoed.
Zijn vrouw lag begraven boven op een berg aan het einde van de begraafplaats. Alleen zand en een eigengemaakt bordje met haar naam erop. Wat een verschil met Nederland.
30 april was Teus jarig. Hij is 73 jaar geworden. Ondanks zijn zwakke gezondheid hebben we een gezellige avond gehad met heel veel mensen van de kerk. Dank aan Hem!
Emma van Rafaël is bij ons geweest en wist een goede bestemming voor de scootmobiel. Zij heeft ook heel veel incontinentiemateriaal meegenomen en een aantal lekkere paasstollen. We hadden nl. 150 paasstollen meegenomen uit Nederland. Wat genieten de mensen in Roemenië van deze lekkernij.
We zijn ook bij Danny en Rianne van Stichting Obed, Casa Nadina in Ghimbav geweest. Afgelopen winter hebben we een oliebollenactie gehad en de opbrengst gegeven aan deze familie.
Ze hebben de hele straat betegeld. Het was daar een modderpoel. AFAS heeft destijds het bedrag verdubbeld, dus ze waren enorm dankbaar. Bij hun wonen tijdelijk een aantal Oekraïense mensen. Heel bijzonder dat het bij hun kon. Verder ging het goed bij hun.
Ze hebben wel heel veel zorg om de kinderen die gehandicapt zijn. We willen vragen of jullie hen willen opdragen in jullie gebed.
Al met al weer een dankbare tijd gehad en 6 mei zijn we savonds weer veilig thuis gekomen.
Iedereen hartelijk bedankt voor jullie medeleven, op welke wijze ook. Hartelijke groet,
Kees & Marja den Hertog en Teus & Coby Smit