Stichting Obed

Sinds januari 2018 steunen wij de Stichting Obed. We proberen elkaar te helpen met het delen van kennis en ervaringen. Ook proberen we te ondersteunen met financiële hulp. In maart van 2018 hebben we Danny en Rianne Kommer geholpen met een zitgrasmaaier voor het land achter hun huis.

Berichtje van Danny en Rianne Kommer, okt 2020:

Zoals jullie weten hebben wij een gezinshuis. Op dit moment hebben wij naast onze eigen 3 kinderen ook 3 pleegdochters. In de toekomst hopen we dit uit te breiden voor nog eens 3 tot 5 kinderen, en een mogelijkheid te creëren voor zelfstandigheidstraining om jongeren te leren op zichzelf te gaan wonen. Maar op dit moment zitten we letterlijk qua ruimte vol. Ook hopen we een inspiratie te zijn voor Roemeense gezinnen om ook pleegzorg/adoptie te starten voor een achtergelaten kindje door naast de aankoop van het huis.

Om het gezinshuis verder te ontwikkelen moeten we nog een aantal fases.
Fase 1: Bovenverdieping woonhuis herindelen.
Door een nieuwe wet mogen we op onze bovenverdieping slaapkamers maken (na goedkeuring van de gemeente). Hier willen we 5 slaapkamers creëren. Om dit te doen moeten er kamers gemaakt worden, ramen/deuren vernieuwd worden, badkamer gerenoveerd worden etc.
Fase 2: Benedenverdieping renoveren.
Fase 3: Nieuwbouwhuis maken die gekoppeld is aan het bestaande huis.
Fase 4 Tuin aanleg.
Zoals jullie kunnen lezen is dit een enorm project met veel kosten.

Hier willen wij een actie voor gaan starten. Komende zomer 2021 (juni/juli) zal Danny een fietssponsoractie gaan doen, oftewel fietsen van Ghimbav (Roemenië) naar Nederland. Ongeveer 2600 km!
Hiermee hopen we ons netwerk te vergroten en financiën binnen te halen om het project mogelijk te maken. Wij zijn natuurlijk erg enthousiast over dit project. Wij hopen meer plekjes te creëren in ons gezin voor achtergelaten kinderen, en hen hoop te geven! Alvast bedankt!

Aangezien we nu vanwege de coronacrisis niet kunnen reizen naar Roemenie, dragen we dit project een warm hart toe.

Met onze borrelpakketactie hebben we al een klein begin gemaakt van het inzamelen van geld t.b.v. het gezinshuis. Wat de opbrengst hiervoor is, wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Meer informatie over Stichting Obed:

In het voorjaar van 2014 wordt Stichting Obed in het leven geroepen door Danny en Rianne Kommer, vanuit een diep verlangen om de liefde van Jezus zichtbaar en tastbaar te maken voor mensen in nood. In een aantal voorafgaande jaren waarin zij zich voorbereiden op een eventuele uitzending groeit steeds meer de overtuiging dat zij geroepen worden naar Roemenië en in het bijzonder naar de achtergelaten kinderen. In december 2011 zijn Danny en Rianne Kommer, in een kindertehuis in Roemenië. Daar worden ze geconfronteerd met achtergelaten (veelal Roma) kinderen. Hoewel er in de meest basale fysieke nood van deze kinderen wordt voorzien, komen deze kinderen veel tekort op sociaal, emotioneel en psychisch gebied en worden zij onvoldoende gestimuleerd in hun ontwikkeling. Hierdoor is bij deze kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar al een duidelijke achterstand op alle leefgebieden te constateren.

In de bijbel lezen we op verschillende plaatsen over de bewogenheid die Jezus had voor armen, weduwen en wezen. Daarbij klinkt ook de oproep om een vader (of moeder) te zijn voor de wezen. Vandaar dat bij Danny en Rianne de roeping ontstaat een gezinshuis te starten voor deze achtergelaten kinderen. Zij beschikken over relevante diploma’s en ervaring op het gebied van pedagogiek en verpleging, aangevuld met trainingen van de internationale organisatie YWAM (Youth With A Mission) op het gebied van zending en evangelisatie, en besluiten om in het voorjaar van 2014 naar Roemenië te vertrekken met het uiteindelijke doel daar een gezinshuis te starten voor kinderen waarvoor de ouders niet in staat of niet bereid zijn zelf zorg te dragen.

Stichting Obed is opgericht om dit werk mede mogelijk te maken. Voor de stichting wordt de naam “Obed” gekozen die “dienende en helpende” betekent. In de eerste plaats omdat zij met dit werk de Heer willen dienen. Maar ook omdat het hun positie ten opzichte van de Roemeense bevolking aangeeft, hun houding is er een van dienen en dienstbaar zijn.

Zie ook hun eigen website: danny-rianne.nl